Od vzniku kolekce Oenologie, která vznikla v roce 2002, Baccarat nyní představuje “Chateau Baccarat”, set sklenic pro všechny fanšmejkry, milovníky ročníkových vín a senzací.
Ultimátně degustační kolekce sklenic
Chateau Baccarat – Perfektní skóre
Kolekce Chateau Baccarat je citlivá k potřebám a přáním klientů. S ohledem ke stále se rozšiřující světové nabídce vín, Baccarat se ubírá směrem jemných a delikátních vinných produktů, spíše než silných chutí.
Na kolekci Chateau Baccarat spolupracoval bez mála rok kvalifikovaný tým předních francouzských odborníků složených ze sommeliérů v čele s Brunem Queniouxem, držitelů michelinských hvězd a parfumérů. Hlavní myšlenkou byl dokonalý tvar, který by poskytoval maximální požitek jak z čichových, tak i z chuťových vjemů degustovaného vína. Výsledkem je naprosto unikátní kolekce, která garantuje nevšední zážitek z degustování jakékoliv odrůdy vína.
Zvýraznění aroma
Červená vína bohatá na fenolové sloučeníny potřebují vzhledem ke své podstatě okysličení krouživými pohyby, aby se uvolnilo jejich aroma. Ať již je nalito hojné či malé množství vína, sklenice Chateau Baccarat pro červené víno zajišťuje optimální větrání při kroužení a odhaluje plné aroma díky širokému a hlubokému dnu.
Bílá vína na základě kyselosti a obsahu minerálů vyžadují menší objem sklenice pro vyjádření rozsahu chutě. Chateau Baccarat sklenice na bílé víno podtrhuje velikou složitost aromatických tónů s každým zakroužením sklenice.
Oenologický tvar
Chcete-li odhalit a zprostředkovat rafinovanost vín, kouzlo Chateau Baccarat spočívá ve třech formálních zásadách. Tyto zásady se řídí svou funkcí, svými účinky a celkovou prezentací:
Zaoblený spodní úhel a široká základna:
Zajišťuje horizontální pohyb vína při otáčení a zabraňuje stoupání alkoholového aroma, které se shromažďuje ve spodním ohybu sklenice, široká základna a oblý spodní okraj chrání subtilní aroma vína před agresivním efekterm oxidace. Jemně, bez hrubosti si takto víno zachovává svou přesnou aromatickou strukturu.
Šikmý úhel:
Aby se plně projevil aromatický rozsah, svažující se stěna umožňuje alkoholu – těkavé kapalině – kondenzovat se ve spodním záhybu sklenice a samotné kytici aroma umožňuje opouštět prostor číše při každém otočení sklenkou.
Úzký otvor:
Pro objevení jednoty kompozice přechutnávaného vína, úzký otvor skládá jednotlivé tóny vína zpět dohromady a také navozuje příjemný pocit pro vaše rty.